Omlet cesarski

Składniki :

  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka maska
  • cukier puder do posypania
  • powidła lub dżem o dowolnym smaku

Przygotowanie :

Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do nich mąkę, mleko, cukier i żółtka delikatnie mieszając. Na patelni rozgrzewamy masło , wlewamy masę i ustawiamy palnik na średnią moc. Kiedy omlet zacznie się rumienić od spodu kroimy go na kawałki i odwracamy każdy na drugą stronę. Podajemy posypany cukrem pudrem z ulubioną konfiturą.

omlet cesarski

omlet cesarski

4 Komentarze

Odpowiedz na „achsAnuluj pisanie odpowiedzi

Wymagane pola są oznaczone *.