Sałatka z ryżem, tuńczykiem i warzywami

Idealna na dietę (wysokobiałkowa), zdrowa i sycąca. Moja opcja na kolację.

Składniki :

  • 2 torebki ryżu parabolicznego
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju lub w sosie własnym (+ 1 łyzka oliwy)
  • 1 średnia papryka czerwona
  • 1 cebula cukrowa
  • 2-3 ogórki kiszone
  • kukurydza (tym razem u mnie zabrakło :)
  • 1 łyżka natki pietruszki lub szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • chilli (opcjonalnie)
  • 1 łyzka soku z cytryny

Przygotowanie :

Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu, studzimy. Dodajemy tuńczyka, pokrojone w kostke ogórki, paprykę i cebulę oraz pozostałe składniki. Doprawiamy.

2 Komentarze

    • Ja jako kobieta też lubię prostotę w kuchni ;) dlatego wiekszosc moich przepisow mozna w taki sposób przygotować. Pozdrawiam :)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.