Omlet po włosku

Składniki :

  • jajka 2 sztuki
  • masło 1 łyżeczka
  • śmietana 1 łyżeczka
  • pomidor połowa
  • ser żółty lub mozarella 3 średniej grubości plasterki
  • świeże zioła : bazylia, oregano
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie : 

jajka roztrzepujemy z łyżeczką śmietany do gładkiej puszystej masy, dodajemy sól i pieprz. Na małej patelni roztapiamy łyżeczkę masła i wylewamy masę. Zeby jajka dobrze się ścięły po przyrumienieniu spodu omletu wlewamy łyżkę wody na patelnię i przykrywamy pokrywą żeby wierzch oletu ściął się.( parująca woda szybko zetnie jajka).Na gorący jeszcze omlet wykładamy ser, plasterki pomidora i zioła, po czym składamy go na pół. Smacznego :)

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.